maanantai 11. heinäkuuta 2011

Top 40 osa 19: #22

Listablogin kesäsarjassa muistellaan Suomen albumilistan sattumuksia sijoilla neljästäkymmenestä yhteen.

22 on alhaisin sija, johon albumilistan paalupaikalta on romahdettu. Tempun teki Mokoman Luihin ja ytimiin (2007), joka on nopeimmin (kolmessa viikossa) listalta poistunut, mutta ei suinkaan vähiten viikkoja kerännyt ykkönen. Se nimittäin palasi mukaan peräti viisi eri kertaa. Toinen ykkönen, Poets of the Fallin Signs of Life (2005) vietti hitaan laskunsa aikana kuusi viikkoa 22:ntena.

Barry Manilow saavutti kahdella levyllä parhaan 22. sijansa, ja oma tilastollinen oikkunsa on Seal, jonka kuusi albumia ovat asettuneet sijojen 22–27 väliin. Carola Häggkvist kävi nuorena kärjessä asti, mutta hänellä on merkintä kahdesta peräkkäisestä 22:nneksi nousseesta lista-albumista tasan 20 vuoden välein (1986–2006). Edelleen hieman ihmetyttää, miksi jättihitti Macarena ei koskaan nostanut Los Del Rion pitkäsoittoa 22. sijaa korkeammalle.

22 on niin ikään tämän ryhmän uran tähänastinen huippu: Riitta Korpela & Ti-ti-nalle, Gerry Rafferty, Heidi Kyrö, Edyta Gorniak, Bobby Brown, Pihasoittajat, Moottörin jyrinä, Ratsia, Dr. Hook, Allekirjoittanut, Kyyria, Penny McLean, Rinneradio, Veikko Lavi, Steely Dan, Merja Larivaara, Merja Rantamäki, Tommi Liimatta, Pera & The Dogs ja Steen1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti