keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Top 40 osa 17: #24

Listablogin kesäsarjassa muistellaan Suomen albumilistan sattumuksia sijoilla neljästäkymmenestä yhteen.

Tenho Saurén hyödynsi Reinikainen-hahmon tv-suosiota höpisemällä elokuvanero Visa Mäkisen suojeluksessa huumorikasetteja, joista Blyysit läikyy nousi albumilistan 24:nneksi kesäkuussa 1982. Reinikaisena hänellä ei ollut oikeutta esiintyä niissä, mutta konstaapelina kuitenkin. Teoksen voi kuunnella You Tubessa – jos ei muuten niin todetakseen, kuinka paljon nykyinen ruutusuosikki, maalaislääkäri Kiminkinen on ottanut vaikutteita Saurénin puheenparresta.

Tv-ilmiöistä tai näyttelijöistä myös Ritva Oksanen, Mikko Leppilampi ja animaatiojoukkio Itse valtiaat ovat päässeet parhailla panoksillaan 24:nsiksi. Samoin hollantilaiset Suomen-ystävät Nits ja Cornelis Vreeswijk. Sekä nämä: Lou Reed, Musta paraati, Se, Donny Osmond, Zacharius Carls Group, Raphael Saadiq, Glenn Medeiros ja vuonna 1977 puhtaista purjeista laulanut Rexi.

Sija 24 voi olla mojova floppi, jos albumin kaksi edeltäjää ovat kumpikin myyneet yli 75.000 kpl. Näin kävi Spice Girlsin Foreverille (2000). Happoradion seuraavasta levystä on vaikea kuvitella moista limboa, mutta bändin eka pikavisiitti (Asemalla, 2003) tapahtui juuri 24:ntenä. Kaksi muutakin pitkäsoittoa ehti hyytyä Top 20:n ulkopuolelle ennen Kaunis minä -levyn hittikimaraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti