torstai 7. heinäkuuta 2011

Elkeet kuin voittajalla

Viikon korkein albumiuutuus Eric Saade (16) on joltinenkin yllätys, kun sen suhteuttaa Ruotsin euroviisuhistoriaan. Nimittäin edustusbiisin ympärille koottu ruotsalaisalbumi on vain kolmesti noussut Suomessa tuota ylemmäs – asialla olivat Abba (1974), Carola Häggkvist (1983) ja meillä jo valmiiksi tunnettu/suosittu The Ark (2007). Jostain ufosta syystä vuoden 1984 voittajan Herreysin Diggi-loo diggi-ley jäi sijalle 27, mutta seuraava lp Crazy People eteni 11:nneksi. Tv-kamppis?

Beyoncén 4-albumin debyyttisija 24 osui jonnekin ristiriitaisten ennusmerkkien keskivaiheille. Huonohan numero on vuodenaikaan nähden jenkki- ja brittilistojen ylivoimaiselle ykköselle, mutta sen edeltäjä I Am Sasha Fierce ei tilastoitunut Suomessa lainkaan. Sinkkuhirmu Pitbullin Planet Pit (42) könysi mukaan parin viikon vauhdinoton jälkeen. Enempää kuin kolme uutuutta Top 50:stä ei sitten löydykään.

Kuten täällä ennakoitiin, Haloo Helsinki! loikkasi tähän asti parhaisiin asemiinsa (28–14), ja rahkeita riittää jatkonousuun. Kannattaa varautua siihenkin, että Adele ja Erin etenevät niin ikään uusiin korkeuksiin heinäkuun mittaan – ehkä tappelevat jopa ykkössijasta. Singlelistalla kärki vaihtui, kun Lord Estin Reggaerekka lopetti Poika (saunoo)n seitsenviikkoisen valtakauden.

3 kommenttia:

  1. Wiskari strikes back! Viikon päästä ykkösenä? Iron Maidenia todennäköisesti näemme keikan takia ensiviikolla taas lisää albumilistallakin, ja hyvä niin Maideni on parasta huumetta!

    VastaaPoista
  2. Mielellään näkisin Iron Maidenia kärkikahinoissa. Tais olla Lord Estin eka paalupaikka. Onhan toki feattaajana ollut, mutta nyt ihan pääartistina ykkösenä ekaa kertaa.

    VastaaPoista
  3. Parasta täydentää, että Jenni Vartiaisen katoaminen listan kakkossijalta (midpriceen) on uusi ennätys. Tosin kategorian vaihto ja ulos putoaminen eivät ole ihan rinnasteisia.

    VastaaPoista