maanantai 25. heinäkuuta 2011

Top 40 osa 25: #16

Listablogin kesäsarjassa muistellaan Suomen albumilistan sattumuksia sijoilla neljästäkymmenestä yhteen.

Kaksi korkeinta ovat helppoja, Abba ja Lordi, ja moni hoksannee myös Alexander Rybakin. Mutta kuka neljäs euroviisuvoittaja nousi Top 20 -albumilistalle voittobiisin sisältävällä levyllään? Sija oli 16, vuosi oli 1982, levy oli A Little Peace ja laulaja (länsi)saksalainen Nicole. Useat muut eivät tilastoituneet pitkäsoitoillaan lainkaan, vaikka pärjäsivät hienosti singlelistalla etenkin 1970-luvulla.

Euroviisucoverillaan Love Is Blue jenkkiykköseksi noussut orkesterinjohtaja Paul Mauriat on käynyt korkeimmillaan albumilistan 16:ntena, samoin kaksi muuta ranskalaista Daft Punk ja Hélène Segara. Samoin osana ryhmää paremmin pärjänneet Tumppi Varonen, Nopsajalka ja Luciano Pavarotti. Ensimmäinen Rasmus-pitkäsoitto Peep (1996) jäi sekin sijaan 16, vaikka vietti Top 40:ssä 25 viikkoa ja myi kultaa.

16-kategoriaan mahtuu tämäkin monenkirjava lauma: Tauno Palo, Janis Joplin, Aste, Pat Benatar, Jukka Perko, Kanye West, Puuha-Pete, Johnny & The Dodgers, Keba, Kelly Osbourne, Outlandish, The KLF, DJ Orkidea, Woude, Candy Dulfer, Five, Petri Laaksonen, Notkea rotta, Tabula rasa ja AC/DC-vokalisti Brian Johnsonin aikaisempi yhtye Geordie.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti