lauantai 2. heinäkuuta 2011

Top 40 osa 15: #26

Listablogin kesäsarjassa muistellaan Suomen albumilistan sattumuksia sijoilla neljästäkymmenestä yhteen.

Chisun Vapaa ja yksin -albumin 69-viikkoista listauraa muistellaan jälkikäteen melkoisena voittokulkuna, mutta alku oli takkuinen: sehän ehti vajota jo kolmannella viikollaan 26:nneksi ennen uutta nousua. Siihen nähden, että seitsemän muuta Dimmu Borgirin listalevyä pysyivät Top 40:ssä korkeintaan kuusi viikkoa, Enthrone Darkness Triumphantin liikesarja oli sangen erikoinen: 15 viikkoa sijojen 26 ja 37 välillä.

Kolme 1990-luvun vahvimmista läpimurroista alkoi kohdasta 26: Green Dayn Dookie, Shania Twainin Come On Over ja Crash Test Dummiesin God Shuffled His Feet, joka putosi debyyttisijaltaan ulos ennen etenemistään 11-viikkoiseksi listaykköseksi. Umberto Tozzi ja Teflon Brothers ovat nousseet kahdella albumillaan 26:nsiksi, eivät koskaan ylemmäs.

Korkeimmillaan sijalle 26 päässeiden seassa on yksi isä-tytär-pari erillisilla äänitteillä, Billy Ray ja Miley Cyrus. Heille tekevät seuraa Grace Jones, Niko Ahvonen, Tommy Tabermann, Ypö-viis, Loose Prick, TLC, Roxy Music, Punaiset messiaat, Tomi Markkola, Right Said Fred, Bob Seger, Leif Wager, Shakin’ Stevens, Staind ja sooloileva Depeche Mode -vokalisti David Gahan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti