torstai 14. heinäkuuta 2011

Nicole kohta melkein omillaan

Eri esittäjiä -kokoelmien viimevuotinen mukaanotto viralliselle Top 50 -albumilistalle tuntui alkuun vain lievästi kiusalliselta, koska lajityypin tulevaisuus näytti latauskulttuurissa heikolta. Onko kyse kesäkuprusta vai laajemmastakin trendistä, kun tilastoon mahtuu niitä kerralla seitsemän ja kärkikymppiin peräti neljä? Muinaisina finnhits-kultakausinakin moista dominanssia olisi pidetty poikkeuksellisena.

Toki niiden sisältö nykyisin painottuu päivän hittien sijasta ”kaikkien aikojen” suosikkeihin, ja 46:ntena debytoiva Kaikkien aikojen suomimetallit on ihan potentiaalinen liikeidea. Sen lisäksi ainoat tulokkaat ovat neljä sijaa viime vuodesta parantanut brittiyhtye Electric Wizard (28) ja tuoreeltaan toukokuussa 1982 Top 30:ssä käynyt Laman ainoa studiopitkäsoitto (41).

Singlepuolella ei edelleenkään tapahdu paljon mitään, mutta ilakoitakoon siitä, että useiden Pussycat Dolls -hittien ja neljän soolovierailijakrediitin jälkeen Nicole Scherzinger on vihdoin latauslistan 21:ntenä omissa nimissään. Toki Right There -biisissäkin on tukena muuan 50 Cent.

2 kommenttia:

  1. Taitavat muuten molemmat albumiuutuudet olla vanhojen levyjen vinyylijulkaisuja. Siitä päättelemään, paljonko listalle päästäkseen pitää nyt myydä.

    VastaaPoista
  2. Yllättävän vähän näkyi Maidenin keikka albumilistalla. Ehkäpä kaikilla on jo ne levyt hankittuna etukäteen.

    VastaaPoista