perjantai 15. lokakuuta 2010

Valkokultaa halvalla

On eilisen albumitilaston olemassaolon oikeudesta mitä mieltä tahansa, se on nyt osa suomalaista listahistoriaa ja sellaisena tarjoaa mukavia knoppeja. Keltainen kampanja muun muassa nosti Sealin viimevuotisen Hits-kokoelman sijalle 24 vain kaksi viikkoa sen jälkeen kun Seal 6: Commitment kävi 27:ntenä. Miehen kuuden lista-albumin korkeimmat sijat ovat nyt 22–25–23–23–27–24. Listaviikkoja on yhteensä 27, ei yhtään niistä Top 20:ssä.

Monenmoisia Abba-paketointeja tulee ja menee vähän väliä, mutta More Abba Gold – More Abba Hits pysyi poissa listalta yli 17 vuotta ennen eilistä paluutaan. Kuten nimestä voi päätellä, se julkaistiin alkuvuonna 1993 jatko/täydennysosaksi multimenestyneelle Abba Gold – Greatest Hitsille. Ainakin Suomen näkökulmasta tässä keräilyerässäkin on verrattain hyvät karaatit – esimerkiksi Summer Night City nousi meillä ykköseksi ja The Day Before You Came kolmanneksi.

Koska Stockmann ei kuulu niihin ”musiikin erikoisliikkeisiin”, joiden myynnistä virallista listaa kokoava Musiikkituottajat separoi joka viikko Rumban Albumilistan, näiden kahden tilaston välinen ero on nyt tavallista suurempi. Rumba-listan kymmenen parhaan joukossa on neljä sellaista äänitettä, jotka eivät ole lainkaan mukana virallisessa Top 50:ssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti