torstai 28. lokakuuta 2010

Paperi voittaa kuninkaan

Viime viikolla julkaistiin monta albumia, joiden menekkiä tuntui olevan mahdoton ennustaa. Kuten PMMP-säveltäjänä menestyneen Jori Sjöroosin tähän asti sangen epämenestyneen Magenta Skycoden toinen levy ja aika ristiriitaisia signaaleja Nylon Beatin jälkeen lähettäneen Jonna Geagean sooloesikoinen. Kumpikin päätyi no joo -osastoon sijoille 14 ja 24.

Myös Hanna Pakarisen suunta vaikutti suoraan aleen pistetyn edeltäjän jälkeen epäselvältä, mutta laulukielen vaihto näyttää tepsineen: Paperimiehen tytär debytoi yhdeksäntenä, kaksi porrasta kultamyyntihehkutetun Kings of Leonin edellä. Pidetään silti mielessä, että kingien toissavuotinen läpimurtolevy debytoi aikoinaan vasta sijalla 31. Viikon ostetuimmaksi uutuudeksi ja esittäjänsä viidenneksi Top 10 -levyksi eteni Bo Kaspers Orkesterin New Orleans (8).

Vaikka Shakira jäi vain seitsemän sijan päähän (28) edellisestä albumistaan, The Sun Comes Out tuntuu flopilta kuukausia jatkuneen Waka Waka -myllytyksen jälkeen. Leonard Cohenin numero 49 kielii selvästi siitä, että huippusuositunkin artistin katalogikierrätyksellä on rajansa. Rod Stewartin 50. sija taas on aika hyvä siihen nähden, että amerikkalaisten rakastaman Great American Songbook -sarjan viidestä osasta vain yksi aikaisempi tilastoitui meillä.

Lisäys klo 17.40: Taas tuli myöhästynyt korjaus, kun oudosti nousseen Sir Elwoodin tilalle viidenneksi ilmestyi toinen Ratas-julkaisu, Tuomari Nurmion Paratiisin puutarha. Se on Nurmion eka Top 5 -albumi 24 vuoteen, seuraaja vuoden 1986 Käytettyä rakkautta -pitkäsoitolle.

6 kommenttia:

 1. Katsoinkin tuota ekana julkaistua versiota vähän ihmeissäni, kun Nurmiota ei näkynyt missään, mutta niinpä lista on taas päivitetty ja Paratiisin puutarha on korkeimpana uutuutena sijalla 5.

  - Niko P.

  VastaaPoista
 2. Hienoa että Freeman & Uusi fantasia nousivat sinkkulistalle. Kiitos kuulunee YleX:lle.

  VastaaPoista
 3. Ja mihinkäs Sir Elwood katosi sihalta 18? Ihme touhua.

  VastaaPoista
 4. Juu epäilen, että Elwood tekee "yllättävän" re-entryn ensi viikolla vähän kuin Hevisaurus tällä viikolla yhden viikon midprice.visiitin jälkeen.

  VastaaPoista
 5. Mielenkiinnolla odotan saako täysin mainostamatta julkaistu Kiske/Somerville itsensä listalle.
  http://www.youtube.com/watch?v=5FBaxEUkjbM

  VastaaPoista
 6. Kaipuun vuosirenkaita on ilmeisesti sijalla 35, mutta se tieto ei ole päivittynyt Virallisen listan sivuille.

  VastaaPoista