lauantai 23. lokakuuta 2010

Kahdeksannella kaaokseen

Ensi viikolla ilmestyvän Kaunis kaaos -albumin metrojulisteet esittelevät jotenkin alistuneen näköisen Antti Tuiskun, ja singlemaistiaisten ynseä vastaanotto viimevuotiseen Juuret-hittiin verrattuna enteileekin jonkinlaista takapakkia. Eiköhän sieltä Tanssii tähtien kanssa -julkisuuden siivittämänä kuitenkin irtoa Top 10 -sijoitus, joka olisi 26-vuotiaalle Tuiskulle jo kahdeksas.

Ei vain harvinaista, vaan ainutlaatuista – yksikään sooloartisti ei ole kerännyt Suomen albumilistalta kahdeksaa kärkikymppipaikkaa alle 30-vuotiaana. Tässä muutamia ikiä saavutuksen täyttyessä: Juice Leskinen 32, Marion 33, Irwin Goodman 33, Madonna 34, Hector 34, J. Karjalainen 34, Celine Dion 35, Prince 36.

Yhtyeiden keulakuvista löytyy yksi Tuiskun veroinen, sillä Martti Syrjä oli 26-vuotias Eppu Normaalin kahdeksannen Top 10 -albumin aikoihin. Ismo Alanko pääsi Hassisen koneessa ja Sielun veljissä samaan 27-vuotiaana, samoin Apulanta-pomo Toni Wirtanen. (Rumpali Sipe Santapukki oli vasta 25, mutta hän ei ehkä sisälly vertailuun.) Kun Sleepy Sleepersin kahdeksikko kertyi kokoon In the Rio -albumilla, Mato Valtosen ja Sakke Järvenpään mittarissa oli niin ikään 27.

Toki piisaa myös sekä-että-tapauksia alkaen Cisse Häkkisestä, jolla 27-vuotiaana oli yksi soolomenestys ja seitsemän Hurriganesia. Yhdistelmään kuusi yhtyeessä, kaksi soolona ovat nuorimpina päässeet Simo Silmu (29), Elastinen (29), Tarja Turunen (30) ja Pate Mustajärvi (31). Robbie Williams kävi Take Thatin riveissä kolmesti Top 10:ssä, ja viidennen soolokerran aikaan hän oli 31-vuotias.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti