torstai 7. lokakuuta 2010

Toisinajattelun toisinto

Kuulutetaan vielä kirkossa aiemmat spekuloinnit, eli CMX:n Iäti teki Suomen listaennätyksen loikattuaan 37. sijalta kärkeen. Alempana Dimmu Borgirin Abrahadabra rikkoi listansisäisen nousun ennätyksen parannettuaan 48. sijalta kahdeksanneksi. 40 pykälän kertaparannus on ollut teoriassakin mahdollinen vasta tämän vuoden alusta. Harppaukset taitavat yleistyä, jos myös muut ryhtyvät julkaisemaan albumeitaan digi- ja levymyyntiin eri päivinä.

Poikkeuksellisen vaisu uutuusviikko vuodenaikaan nähden. Tulokkaita toki riittää, mutta korkeimpana Sir Elwoodin hiljaiset värit vasta 11:ntenä. Ryhmän seitsemän edellistä studioalbumia kävivät Top 10:ssä. Deathchain täydensi neljän listavisiittinsä huippusijat tasaiseksi ketjuksi 18–17–13–19. Maanantaina mainitut veteraanit Michael Monroe, Eric Clapton ja Neil Young jaksoivat sijoille 21–30.

Viikon todellista työvoittoa juhlii brittiryhmä Killing Joke (37), joka näyttäytyy tilastoissamme ensi kertaa yli 30 vuotta esikoislevynsä jälkeen! Vaikka 43:nneksi ilmaantunut Bad Religion on mukana jo kymmenennellä levyllä, niin sekin pääsi osaksi outoa sattumaa. Suomen listalevyjen nimissä ei ole koskaan aiemmin tavattu sanaa dissent (toisinajattelu), mutta Killing Joken ja Bad Religionin äänitteet ovat Absolute Dissent ja The Dissent of Man.

1 kommentti:

  1. Albumilistalla jyrää eurooppalaiset levyt. Harmi kun tämä trendi ei ulotu radioasemille asti

    VastaaPoista