tiistai 26. lokakuuta 2010

Aika on vihdoin nyt

Kuten kuukausi sitten kerroin, Suomessa ei ole koskaan noussut listahitiksi kahden kotimaisen naissooloartistin yhteislevytys. Vaikka välillä näytti huonolta, Irinan ja Maija Vilkkumaan Kunnon syy rikkoi sittenkin taian kiivettyään tänään radiolistan 24. sijalta arkistokelpoisiin asemiin 17:nneksi. Mikään asema ei soita sitä erityisen tehokkaasti, mutta pisteitä tuli kuudelta radiolta – eniten NRJ:ltä ja The Voicelta.

NRJ:llä on lähes kautta Music Control -historian ollut suurin prosentuaalinen osuus listapisteistä, koska se soittaa taajimmin aktuellia hittimusaa (siis harvimmin vanhaa). Mutta vertailtaessa, mikä kanava on viikon mittaan soittanut useampaa Top 100:n kappaletta, Voice on yleensä sekä NRJ:n että Yle X:n edellä. Nyt numerot ovat 63, 61 ja 57/100.

Top 10:ssäkin on tällä haavaa kolme hittiä, jotka soivat Voicella mutta eivät NRJ:llä: albumillaan pahasti flopanneen Uniklubin Aikasi on nyt (7), CMX:n Linnunrata (9) ja Robbie & Garyn Shame (10). 17. sijalta viidenneksi kiiruhtanutta Pinkin Raise Your Glassiä Voice pyöritti vain kolme kertaa NRJ:n kolmeakymmentä vastaan, mutta Top 20:ssä kaikki NRJ:lle kelvanneet biisit soivat ainakin jonkin verran myös Voicella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti