perjantai 8. tammikuuta 2010

Uuni kuumana

Kirjakauppiasliiton tämänpäiväisten tietojen mukaan joulukuun myydyin kotimainen kaunokirjallinen teos oli Antti Hyryn Uuni. Alkusyksyllä julkaistu kirja nousi myyntitilastoihin – ja ykköseksi – vasta, kun se joulukuun alussa sai Finlandia-palkinnon ja huiman mediahuomion. Varsinainen rahapalkkio oli 30.000 euroa, mutta joulumyynti taisi tuoda ketjun useammallekin lenkille moninkertaisen hyödyn.

Musiikkibisneksessäkin jaetaan paljon palkintoja, mutta kokemusten mukaan ne vaikuttavat kuluttajien ostopäätöksiin tuskin lainkaan. Toki jotkut Syksyn sävel -voittajat joskus menestyivät, mutta niiden voittojen takana oli alkujaankin ”kansan ääni”. Finlandian valuuttamasseja siirteli päätöksellään tällä kertaa kulttuurineuvos Tuula Arkio – ainakin nimellisesti yksinään.

Tänään tuli myös kuluneeksi 75 vuotta Elvis Presleyn syntymästä, ja kaupoissa on yllättäen kaksi erikokoista juhlaboksia. Mieshän heitti kerrassaan ovelasti ja kaukonäköisesti veivinsä 42,5-vuotiaana, joten hänen muistopäiviään voidaan hyödyntää tasaisesti kahden ja puolen vuoden välein. Erityinen ka-ching! oli 25-vuotiskuolinpäivän kunniaksi ilmestynyt Elv1s – 30 #1 Hits, jota suomalaisetkin ostivat yli 80.000 kpl.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti