keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Sound of Assyria

Staattinen statistiikka olkoon päivän sanapari. Sama vanha viisikko, joka viime viikolla piti Tuomon loitolla kärkikuvioista, torpedoi samassa järjestyksessä myös Herra Ylpön & Ihmisten haaveet toisesta albumilistan ykkössijasta. Kahden vuoden takainen Sata vuotta saavutti paalupaikan jopa aika selvällä erolla ja kilpaillumpana sesonkina helmikuun lopulla.

Pojat ei tanssi on kuitenkin selvästi korkein viikon debyyteistä, kun Jos rakastat -soundtrack näyttäytyy 12:ntena. Alempana näkyy ensikertalaisiakin. Flow-festivaalilla edukseen esittäytynyt amerikkalainen Vampire Weekend on 14:ntenä, ruotsalainen Prince of Assyria 29:ntenä ja heinolalainen Pressure Points sijalla 44. Assyrian prinssi eli Ninos Dankha on minun tietääkseni ensimmäinen Irakissa syntynyt esiintyjä Suomen listoilla sen jälkeen, kun Sound of RELS pestasi vokalistikseen Suzie Aldabbaghin.

Alaosassa on taas outoja re-entryjä ja tavallaan outo mutta odotettu tulokas sijalla 50. Harvoin nimittäin vakiintuneen ja menestyneen yhtyeen albumi debytoi listalla yli vuosi ilmestymisensä jälkeen, mutta Nickelbackin Dark Horse teki niin. Okei, The Essential Michael Jackson debytoi ja jatkoi siitä ykköseksi neljän vuoden viipeellä, mutta syyt olivat tavallista painavammat.

5 kommenttia:

 1. Ylpön suhteen kannattaa muistaa, että levyn julkaisupäivä on tänään eli se pääsi listan sijalle 6 myynneillä, joita on tapahtunut "tiskin alta" liian aikaisin. Eiköhän se ensi viikolla ota oman paikkansa kärjestä,

  VastaaPoista
 2. Ylpön myynnit tämän viikon listalla ovat peräisin postimyyntiliikkeistä, jotka lähettävät ennakkoon tilatut levyt asiakkailleen, jotta ne olisivat perillä levyn julkaisupäivänä. Ylen listalla vastaavat kappalemyynnit siirtyivät julkaisuviikolle, joten jatkossa isot uutuudet nousevat listalle aikaisemmin, mutta eivät niin korkealle kuin aiemmin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos lisäyksistä!

  Tuli mieleen ehdotus. Vaikka nimimerkkikirjoittelu on täällä ihan sallittua ja tervetullutta, niin sopivassa tilanteessa voisi antaa pontta puheilleen esim. aloituksella "Levymyyjänä tiedän, että..."

  Kun tätä blogia siteerataan wikipediassa, pressitiedotteissa ja ties missä, niin vakuuttavat kommenttitiedotkin ovat tärkeä osa kokonaisuutta.

  VastaaPoista
 4. Assyrian prinssin lisäksi listalla debytoi muuten myös persialainen muusikko. Vampire Weekendin kosketinsoittaja-kitaristi Rostam Batmanglij'n vanhemmat lähtivät Iranista vallankumousvuonna 1979.

  Tunnettuja persialaistaustaisia suomalaisiahan edustavat mm. Axl Smith ja Arman Alizad. Mutta kuinka monta Persian prinssiä on nähty listoilla? Itselläni ei tule äkkipäätään mieleen yhtään ilmeistä nimeä.

  VastaaPoista
 5. Kyllä niitä on ihan Iranissa syntyneitäkin, etenkin dance-puolella, esimerkiksi Ruotsissa vaikuttava Arash.

  Mutta pääsevätköhän Axl ja Arman ikinä Suomen listoille?

  VastaaPoista