perjantai 29. tammikuuta 2010

Rennen ja Annan hinta putosi

Perinteeksi kai jo katsottava alennusmyynti alkaa tänään. Levyale.fissä on esillä pitkä lista halpatavarasta, ja yli 20 euron tuhlaajalle luvataan oheisen näköinen hittikokoelma tai sen indievaihtoehto. Kamppis vaikuttaa myös listoihin, mutta aika ennustamattomalla tavalla, koska ainakin edellisinä vuosina osa äänitteistä karsinoitui midpriceen ja osa päätilastoon.

Voisi kuvitella, että jo viime vuonna alessa juhlineet Duffy, Pink, Christina Aguilera -kokoelma ja Mamma Mia! menevät nyt midpriceen ja Top 50:ssä mälläävät tutut kiistakumppanit, Anna Puu ja Lauri Tähkä & Elonkerjuun Tänään ei huomista murehdita. Ne ovat näet alelevyistä tämän viikon listalla selvästi korkeimmalla – seuraava löytyy vasta sijalta 38 (Paloma Faithin Do You Want the Truth or Something Beautiful).

Jotkut levyt päässevät halvennettuina ensi kertaa listalle. Sellaiseksi veikkaan syksyllä yllättävästi flopannutta Bo Kaspers Orkesterin Samling-lajitelmaa. Sitten voi myös leikitellä ajatuksella, kelpaisiko Jay-Z ensimmäistä kertaa ikinä Suomen albumitilastoon tai Mariah Carey ekaa kertaa 2000-luvulla. Kummallakin on kaksi ehdokasta. Tai palaako Aamupojat kuvioihin X Factor -julkisuuden myötä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti