keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Taas on ihanaa

Parin päivän erikoisliikemyynnillä neljäntenä debytoinut Depeche Mode lisäsi viikkomenekkiään yli 60 prosenttia. Loppusumma ei vieläkään päätä huimaa, mutta se riitti oudon hiljaisena aikana ykkössijaan. Sounds of the Universe on Ylen listojen aikakaudella (1994–) ainoa Mode-albumi, joka on pystynyt nousemaan debyyttisijaltaan ja yhteensä bändin kolmas listaykkönen.

Matti ja Teppo pukkaavat kokoelmia jo ihan Poko-tahtiin – 35-vuotisjuhlalevyä seurasi 40-vuotisjuhlalevy sijalle 8. Tosin duo teki niiden välissä kaksi Top 5 -studioalbumia, joten katetta riittää. Myös Tina Turnerin Suomen-konsertin myötä 14:nneksi ilmestynyt, jo viime lokakuussa julkaistu Tina! on hittikooste. Amerikkalaiselta legotaiteilijalta kansikuvan Sucker for Loveen ostanut Deep Insight paransi yhdeksän porrasta edellisestä pitkäsoitostaan (31–22).

Singlelistalle ryöpsähti seitsemän kotimaista uutuutta. Silver Bridesta tuli Amorphisin kolmas ykkönen Alonen (2001) ja House of Sleepin (2006) seuraksi. Aiemmin parhaimmillaan kuutoseksi yltäneen Disco Ensemblen ep jäi paalupaikasta minimaalisen vähän, vaikka Cheek mahtuikin sen ja Amorphisin väliin. Ihanaa Leijonat ihanaa remiksattiin taas kärkikymmenikköön, ja 16:nneksi nousi lätkäjoukkueemme tämänvuotinen tunnusbiisi Sydän on sinivalkoinen.

3 kommenttia:

 1. Ihanaa leijonat ihanaa ei ole remix, vaan coverversio A-tyypin hitistä. Nyt esittäjä on Antero Mertaranta, jota orginaaliinkin oli sämplätty. Onkohan koskaan aiemmin jotain coveria kreditoitu täl1ä tavalla harhauttavasti (10v remix)

  VastaaPoista
 2. Miksiköhän Amorphiksen sinkkuykkönen Silver Bride ei mahtunut lainkaan latauslistan 30 parhaan joukkoon? NetAnttilassa ainakin on kaupan. Osaatko selittää tätä? Eikö hevarit lataa vai missä vika?

  (Sori, postasin tän äsken väärään mestaan.)

  VastaaPoista
 3. Perinteisestihän fyysisiä sinkkuja on myyty faneille bonusbiisien avulla, ja Silver Bladenkin seurana on raita Separated (non-album track).

  VastaaPoista