keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Marcon merkki

Scandinavian Music Groupin toinen ykkössija albumilistalla jäi hyvin lähelle ja kuitenkin niin loitolle. Koska levyn kysyntä useimmiten putoaa enemmän toisella kuin kolmannella myyntiviikolla, PMMP todennäköisesti pysyy SMG:n edellä ensi viikollakin. Ja jos tuo ”normaali” pudotuskäyrä toteutuu, Veden varaan nousee jo tuolloin alkuvuoden ostetuimmaksi albumiksi.

Sapattivuosi noukki parhaan listasijansa (5) Ihmisen merkki -albumillaan, minkä mielellään laittaisi uuden vokalistin Marco Hietalan ansioksi. Herra kun on aiemmin saavuttanut Top 5:n myös Nightwishin ja Tarotin riveissä. Neljäs menestysprojekti Northern Kings kävi esikoislevyllään seitsemäntenä, mutta myi vuoden 2006 joulumarkkinoilla kultaa – toisin kuin mikään Tarotin tai Sapattivuoden albumi.

Hullujen päivien alehinnat sinkosivat mukaan kuusi re-entryä, joista kiinnostavin on Leonard Cohenin The Collection 20:ntenä. Mies nimittäin myös debytoi livealbumillaan 15:ntenä. Tuplaedustus on poikkeuksellinen siihen nähden, että pitkällä urallaan Cohen on näyttäytynyt Suomen Top 20:ssä vain seitsemällä äänitteellä. Viikon yhdeksästä uutuudesta ainoastaan kaksi on kaukomailta ja molemmat Kanadasta – Diana Krall kun ilmaantui sijalle 36.

Joo kyllä, Kentkin on tuontitavaraa. 18:nneksi noussut Kent Box sisältää kymmenen cd:tä, mikä lienee ulkomaisten julkaisujen ennätys albumitilastossamme. 26:nneksi palanneessa Kulkurin taival -boksissa on 14 levyä ja pulska kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti