torstai 2. huhtikuuta 2009

Ostetuimmat albumit 1–3/2009

Alkuvuoden 20 ostetuimmasta albumista vain kahdeksan on tämänvuotisia julkaisuja. Osasyynä on tietenkin levyale, jossa mukana olleet on merkitty pikku-a:lla.

1. Happoradio: Kaunis minä (a)
2. Metallica: Death Magnetic
3. Kotiteollisuus: Ukonhauta
4. Duffy: Rockferry (a)
5. Bruce Springsteen: Working on a Dream
6. Koop Arponen: New Town
7. U2: No Line on the Horizon
8. Samuli Putro: Elämä on juhla
9. PMMP: Veden varaan
10. Pink: Funhouse (a)

11. Lady Gaga: The Fame
12. Kings of Leon: Only by the Night (a)
13. Pete Parkkonen: The First Album
14. Soundtrack: Mamma Mia! (a)
15. Abba: Gold – Greatest Hits (a)
16. Klamydia: Rujoa taidetta
17. AC/DC: Black Ice
18. Lauri Tähkä & Elonkerjuu: Kirkkahimmat
19. Juha Tapio: Suurenmoinen elämä
20. Maria Lund: Ajan sävel

Bruce Springsteen on sangen korkealla siihen nähden, että Working on a Dream putosi Top 40:stä jo kuuden viikon jälkeen. Toisaalta PMMP tienasi Top 10 -paikan vain yhden viikon myynnillä. Happoradiota ja Kings of Leonia on ostettu selvästi enemmän kuin viime vuonna, eikä alennettu hinta ole ainoa syy – myös lataus- ja radiolistoilla on oltu esillä.

9 kommenttia:

 1. Myös Duffy on yllättävän korkealla, vaikka korkein viikkosijoitus tämän vuoden puolella on kuudes.

  VastaaPoista
 2. Rockferry oli ensimmäisen levyaleviikon toiseksi ostetuin albumi, ja tuolta viikolta on peräisin neljäsosa sen kokonaispotista.

  VastaaPoista
 3. Kas. Erehdyin, koska unohdin levyaleviikoilla albumin nimen perään ilmestyneet (kt)-merkinnät, ja uskoin tätä:
  http://pop.yle.fi/lista/tuote?id=8649

  VastaaPoista
 4. Jaha, taas yksi syy olla luottamatta Ylen lista-arkistoon. Finnishcharts.com toimii paremmin, mutta sielläkin on muun muassa erikseen Happoradio ja Happaradio.

  VastaaPoista
 5. Kuka on tällä kertaa oikeassa ;) - Iltasanomat ja Voice sitä siteeraten uutisoivat, että Pete Parkkosen levyä on myyty reippaasti enemmän, eli 24 000 kpl, kuin Arposen uutuutta, joka on myynyt 19 000 kpl.

  VastaaPoista
 6. Samaa mietin kuin edellinen ihmettelijä - eivätkös nämä perustu kuitenkin todellisiin myyntitietoihin, siis kaupan hyllystä oikeasti lähteneisiin (vs. ennakkotilattuihin levyihin)?
  Ei istu mitenkään, että sijalla 13 oleva levy olisi myynyt 5000-6000 kpl enemmän kuin kuutosena oleva...

  VastaaPoista
 7. Olen kyllä huomannut, että Pete vastaan Koop -debattiin haetaan täältä paljon todistusaineistoa, mutta mielelläni jättäytyisin sen ulkopuolelle. Eivät viralliset listat edusta mitään aukotonta totuutta, koska Ylen ei ole mahdollista seurata ihan kaikkea maamme levymyyntiä, vaikka ansiokkaasti parhaansa tekeekin.

  VastaaPoista
 8. Toivottavsti tätä ihan aiheelliselta kuulostavaa harmia ei leimata fanitappeluksi, vaikka niinhän siinä kuitenkin käy. Naispuolisiakin varmaan kaikki ...

  VastaaPoista
 9. Timo: ei kai se olisi debattiin osallistumista jos selittäisit aiheeseen vihkiytymättömille millä perusteella koostat listasi? YLEn listat ja Finnishcharts.com, joihin viittaat, kertovat (kai?) kuitenkin vain sijoitukset ilman lukumääriä.

  VastaaPoista