perjantai 10. huhtikuuta 2009

Den glider in i mål igen

Nimi painaa näemmä enemmän kuin esityskieli. Anna Järvisen molemmat albumit ovat nousseet ylemmäs Suomen kuin Ruotsin listoilla. Jag fick feeling saavutti sijat 26 ja 46, Man var bland molnen sijat 8 ja 18. Nyt ero vain kasvaa, sillä kakkosalbumi putosi meillä toisella viikollaan sijalle 11 ja romahti Ruotsissa 42:nneksi.

Kentin 18:nneksi ilmestynyt Box 1991–2008 julkaistiin alkujaan viime lokakuun lopulla, mutta ei yli viidenkympin hinnallaan edes hätyytellyt Top 40 -kynnystä. Ruotsissa se humahti ykköseksi ja vietti Top 60:ssä 19 viikkoa. Se tuli kotimaassaankin hiljattain myyntiin alehintaisena ja teki tänään julkaistussa tilastossa re-entryn ykkössijalle!

En tiedä sikäläisestä historiasta, mutta Suomen virallisten viikkolistojen aikakaudella mikään äänite ei ole palannut albumilistalle suoraan kärkeen. Lätkän MM-voiton jälkeen (1995) If I Only Knew -hitin sisältänyt Tom Jones -albumi The Lead and How to Swing It teki re-entryn kahdeksanneksi ja ponnisti siitä viikon kuluttua paalupaikalle. Edellisenä syksynä levy oli näyttäytynyt vain 38:ntena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti