tiistai 22. tammikuuta 2008

Välitunti joka tunti


Music Control -radiolistan uusi ykkönen, Katri Ylanderin Välitunnilla, keräsi pisteensä oikeaoppisen tasaisehkosti eri asemilta. Voittopotista 44 prosenttia tarjosi Nova, 22 prosenttia YleX, 16 prosenttia The Voice ja 14 prosenttia NRJ. Esimerkiksi Iskelmästä ja Radio Suomesta soittomerkintöjä ei rekisteröitynyt, mutta nykyaikanahan noin laaja kannatus olisikin utopiaa.

Ääninäyterekisteröintiin perustuva mittausjärjestelmä tuottaa välillä yllättäviä tuloksia. Radio Helsingistä tuli yhtäkkiä luonnottomalta vaikuttava soittomäärä Angie Stonen biisille, jota oli soitettu keikkamainoksessa niin pitkä pätkä, että Music Control -koneet ehtivät sen napata. YleX:n sarakkeessa ajoittain näkyvät iskelmäsoitot johtuvat siitä, että kanava välittää öisin Radio Suomen musiikkipolitiikalla toimivaa Ylen yöradiota.

2 kommenttia:

  1. Tuli vain mieleeni, kuinka yleistä on saada kolme radiolistan ykköstä ensimmäisillä muille tehdyillä kappaleilla? Viittaan tietenkin Teemu Brunilaan. Olivatko molemmat, Ihmisten edessä ja End Of Love, radiolistan ykkösiä?

    VastaaPoista
  2. Ne olivat molemmat 50 hittiä -johdannaisena syntyneen Suomen Radiolistan ykkösinä, mutta Music Control -listalla Ihmisten edessä jäi kakkoseksi.

    En tiedä tarkkaa Brunila-tuotannon laajuutta, mutta jos nuo kolme ovat ainoat muille tehdyt biisit, niin sarja on suhteellisen lyömätön.

    VastaaPoista