torstai 17. tammikuuta 2008

Halpaa ja halvempaa

Alkavan levyalen vaikutusta listatapahtumiin on vaikea ennakoida siksikin, että ainakin viime vuonna jako midprice- ja normaalitilaston välillä jäi aika epäselväksi. Muutaman faktan voi kuitenkin ottaa veikkailujen tueksi. Tämän viikon Top 40 -albumeista kymmenen on mukana alessa, ja 11 parhaan joukosta peräti kuusi: Nightwish, Lauri Tähkä & Elonkerjuu, CMX, Sturm und Drang, Melkein vieraissa ja Tiktak.

Minä seuraan erityisesti yhden alealbumin, Enrique Iglesiasin Insomniacin vaiheita. Se kävi kaupaksi pitkin syksyä niin hyvin, että oli hilkulla päästä vuoden 50 myydyimmän albumin joukkoon, vaikka korkein tähänastinen listasija on 20. Mies ei ole koskaan käynyt tuon korkeammalla Suomessa, sillä useita hittejä sisältänyt Enrique jäi samalle sijalle vuonna 2000.

Ale on myös kirjamyymälöissä, ja Sisältää hitin -nimiseen teokseen on lätkäisty kymmenen tai jopa kahdeksan euron tarjouslappuja. Sydäntä kylmää, myönnän, mutta näin homma vain toimii. Kirjaa ostettiin viimevuotisen tietoni mukaan normaalihinnalla noin 2700 kpl, ja koska painos oli neljätuhatta, sitä on vielä melko keko varastotilaa syömässä. Suunnaksi siis sivistys ja kirjakauppa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti