sunnuntai 20. tammikuuta 2008

Kanavailmeet Top 1

Päästin äsken radioni välittämään YleX-taajuutta, jossa katkojen ja biisinpätkien jälkeen alkoi soida tunnus Lista-ohjelman alkamisen merkiksi. Kello oli 21.24. En aio jäädä kuuntelemaan, miten ohjelma onnistutaan päättämään aikataulussa, mutta säestäköön naputtamistani.

Joskus tuntuu, että show’ta kuuluisi seurata viran puolesta, mutta aika tuskalliseksi he sen tekevät. Muistan edellisen yritykseni: kaksi kertaa peräkkäin soitettiin singlelistahitin paikalla saman artistin toinen biisi, joka sattumoisin oli YleX:n soittolistalla. Lauri Tähkä lauloi Pauhaavan sydämen sijasta Kimpaleen kultaa, Elastisen Ovet paukkuu olikin Häivytään.

YleX:n Lista on nykyään täysin ”kanavailmeelle” alistettu kaksituntinen, jonka levy-yhtiötiedotteet ja popjuorut on ehkä karsittu marginaalisesti toisenlaisella seulalla kuin muussa ohjelmavirrassa. Nyt kun Top 40:lle ei ole televisiossa lainkaan sijaa, säästökuurilla olevaksi firmaksi Yle hyödyntää aika tehottomasti työnsä tuloksia. Siis virallisten listojen laadinnan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti