tiistai 22. maaliskuuta 2022

Rock and Roll All Life Long

Kuukausi sitten avasin täällä aatoksiani albumilista-artistien rankingista, jossa huomioitaisiin myös aikajänne ensimmäisen ja tuoreimman tilastomerkinnän välillä. Totesin tuolloin sen suosivan pitkän linjan metallibändejä, mutta sen jälkeen sangen muuntyyliset veteraanit ovat tarttuneet ansioitumismahdollisuuteen – vieläpä aivan uudella musiikilla.

Tears for Fearsiä ei ollut näkynyt listallamme 1980-luvun jälkeen, kun The Tipping Point -albumi ilmaantui fyysisten levyjen kahdeksanneksi ja pidensi duon aikajännettä yli 32 vuodella. Marillionin ura venyi 12 vuodesta 37 vuoteen, kun An Hour Before It’s Too Dark käväisi päälistan 38:ntena. Ja kun Bryan Adams toissapäivänä debytoi fyysisten sijalla 10, hänkin palasi 14 vuoden tilastolliselta tauolta.

Jänteeseen laskettaisiin vain aiemmin rekisteröimättömät julkaisut, ei re-entryjä – listaviikkojen karttuminen toki kohentaisi asemia. Hurriganesin tuorein, noin tuhannes uusintajulkaisu paranteli siinäkin suhteessa ansioluetteloa, että Rock and Roll All Night Longin nelossija oli pykälän parempi kuin aikoinaan vuonna 1973. Uusimman listan Klamydia-levyt eivät ihan yltäneet 30 vuoden takaisiin korkeuksiin, vaikka näyttävästi palasivatkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti