torstai 10. maaliskuuta 2022

Uusi käynnistys popvuodelle?

Kun hittejä tarkastelee vain kalenterivuosi kerrallaan, jotkut menestykset eivät osu tutkaan koko laajuudessaan. Viivin single USA pärjäili jo vanhana vuonna niin, että pääsi Emma-ehdokkaaksi, mutta radiosoitto jatkuu yhä runsaana ja on tuottanut jo 18 viikkosijoitusta Top 10:ssä. Jossain määrin outoa, koska nimilauseen ”mä oon sekasin ku USA” luulisi kolahtavan paremmin, jos siihen vaihtaisi toisen kolmetavuisen maannimen.

Huomenna ilmestyvällä Parisuhdehautausmaa-albumilla on kahden muunkin hitin jälkeen potentiaalia nousta alkuvuoden listojen merkittävimmäksi popjulkaisuksi. On nimittäin ollut vaisu sesonki sekä koti- että ulkomailla. Esimerkiksi The Weekndin Dawn FM on valahtanut albumilistalla jo 26:nneksi, yhdeksän pykälää kahden vuoden takaisen After Hoursin alapuolelle.

Ylen Viivi-jutun otsikossa puhutaan ”radion soittolistojen suosikista”, ja leipis toteaa: ”Lääke, USA ja Hyväuskoinen ovat olleet menestyneitä radiohittejä.” Aika suppeaa raportointia, sillä Lääke ja Hyväuskoinen menestyivät paljon paremmin striimeissä (sijat 3 ja 2) kuin radiolistalla (sijat 20 ja 17), eikä tätä kulutusmuotoa mainita ollenkaan. Lääke nieltiin kiltimmin myös Youtube-listalla kuin radiossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti