tiistai 15. maaliskuuta 2022

Gallipolin kummitus

Sabaton nousi kymmenennellä albumillaan sunnuntaina ykköseksi. Niistä neljä ensimmäistä eivät yltäneet Suomessa listalle, mutta neljä tuoreinta ovat kaikki käyneet kärkikolmikossa. Jo ennestään sangen militaarisen linjan huipennuksena uutuus tottelee nimeä The War to End All Wars. Sitä höystää vähän liiankin hyvin jatkuvasti Suomen-jakelijaa vaihtavan levy-yhtiön nimi: Nuclear Blast.

Bändillä ei ole meillä singlelistamerkintöjä, mutta kotona Ruotsissa Cliffs of Gallipoli rynni ykköseksi jo vuonna 2008. Tieto voi olla vähän harhaanjohtava, koska Gallipoli ei ole Sabaton-tuotannossa erityisen suosittu (7,8 miljoonaa Spotify-kuuntelua), mutta sen b-puolena julkaistu Ghost Division on kirkkainta kärkeä yli 72 miljoonalla striimauksellaan.

Edellisellä viikolla metallin lippua hulmutti Diablo kolmannella ykköslevyllään. Tuossa triossa (Mimic47 2006, Silvër Horizon 2015, When All the Rivers Are Silent 2022) herättää huomiota se, että ne ovat kaikki eri vuosikymmeniltä – yhtyehän ei koko 2010-luvun aikana julkaissut kuin yhden albumin. Diablolla on jotain yhteistä Sabatonin kanssa: senkään ainoa ykkössingle Mimic47 (2005) ei suuremmin juhli Spotify-vertailussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti