perjantai 10. tammikuuta 2020

Mikotellaan

Alkuvuoden listailmiö ja seuraava ykkösalbumi on tietenkin Pyhimyksen Mikko. Ihan sellaiseen striimidominanssiin se ei yltänyt kuin JVG:n viimevuotinen Rata/raitti, jonka kappaleet miehittivät Spotifyn päivälistan kärkikymmenikön kokonaan, mutta kahdeksaan kymmenestä kuitenkin. Selvän pääosan kappaleista otti Fuck the World.

Sen verran ote lipsui viikon mittaan Striimatuimmat-listalla, että muut albumiraidat debytoivat Top 10:n ulkopuolella. Ja koska vain kuuden päivän soitot (perjantai–keskiviikko) ehtivät rekisteröityä, Fuck the World ei pystynyt syrjäyttämään Behmiä kärjestä. Samoinhan kävi ennen joulua JVG-biisille Pintakaasulla. Ensi viikolla uusi yritys, mutta ei se helposti silloinkaan suju. Hei rakas on kahdeksatta viikkoa ykkösenä.

Mikon aiemmat singlet lähtivät hienoon moniportaiseen nousuun. Toissaviikollahan ne jäivät joululaulujen jalkoihin, elpyivät siitä normaaliasemiin ja nyt albumistriimeillä taas ylemmäs. V!@%#mikko eteni 23–10–4, Valo pimeän 29–15–5 ja jo elokuussa julkaistu Muistuta mua 35–18–7.

Radiolistallakin meno on jokseenkin normalisoitunut, mutta yhdestä ilmiöstä on huomautettava. Elastisen Pilasit mun elämän teki historiaa kiipeämällä kuudenneksi vain yhden aseman soitoilla. Soittoja oli 66 ja asemalla arvatenkin konserniyhteys Vain elämää -ohjelmaan. Striimilistalla ei ole enää yhtään VE-esitystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti