torstai 16. tammikuuta 2020

Infoähkyn jälkeen

Fyysisissä singlelevyissä on ikävöitävä yhtä ominaisuutta. Niistä tuli selväksi, mikä esimerkiksi on esittäjän ja äänitteen virallinen nimi. Se luki kannessa, takakannessa, niskassa ja itse levyssä. Eli jos vaikkapa kappaleessa vieraileva vokalisti oli saanut esittäjäkrediitin, se kävi ilmi.

Avicii tunnettiin siitä, että isotkin hänen sinkuillaan laulaneet tähdet jäivät vaille esittäjästatusta – heidät vain mainittiin pienellä jossain päin kansivihkoa. Ekan hänen kuolemansa jälkeisen singlen SOS:n ”digikannessakin” luki vain Avicii, mutta promo-cd:hen lisättiin (feat. Aloe Blacc). Merkitsenkö arkistoihini Blaccin vai enkö merkitse?

Pyhimyksen Mikko-cd:n etu- ja takakannessa ei ole mitään tekstejä logo-Mikon lisäksi. Spotify ilmoittaa kaikkien kappaleiden esittäjäksi pelkästään hänet. Niissä kuitenkin kuullaan monia tuttuja lauluääniä: Paradise Oskar, Evelina, Jukka Poika, Heikki Kuula...

Tunnetusti albumin koko biisikatras nousi striimilistalle ja täten myös hittitietokantaani. Olisi kiva merkitä ne myös vierailijoiden ansioluetteloon. Etenkin Oskarin Muistuta mua, josta tuli Jättiläistäkin suurempi radiohitti. Olenko liian höveli, vai onko sillä mitään väliä? Kuinka paljon informaatio voi vielä tästä vähentyä?

1 kommentti:

  1. Esittäjillä on väliä joka biisissä. Mua kiinnostanut myös JVG:n lauluosuudet, ei löydy kuka laulaa.

    VastaaPoista