sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Ykkösten jano ei taltu

Vaikka uutuudet albumilistalla alkavat jo vähentyä, niin Gasellit onnistuivat jatkamaan harvinaista putkea: Jano on kolmastoista peräkkäinen uusi ykkönen kolmentoista viikon aikana. Samanmittainen ketju koettiin vuonna 2014. Tarkkaan ottaen silloin ykkönen vaihtui 19 viikkona peräkkäin, mutta seassa oli kärkeen palaajia.

Tämänkertaisista 13:sta kaikki paitsi Cheek-kokoelma ovat debytoineet paalupaikalla, mutta fyysisen myynnin sijoitukset vaihtelevat – Gasellit ylsivät sen listan neljänneksi pelkän vinyylipainoksen turvin. Top 50:n ulkopuolelle jäämisestä huolimatta fyysisen listan seitsemäntenä näyttäytyy Emilian alkujaan 1982 ilmestynyt nimikkoalbumi. Erityisesti levyn kulttisuosiota on kasvattanut Satan in Love, nimestään huolimatta suomenkielinen kasaridiskosiivu.

Top 50:ssä voi havaita myös merkittäviä elpymisiä. Alimmillaan 28:ntena käynyt Vestan Lohtulauseita on taas kuudentena, ja Billie Eilishin Don’t Smile at Me palasi kahden kuukauden tauon jälkeen parhaalle sijalleen 33:nneksi. Lil Peepin Come Over When You're Sober (Part One) on historian pitkäikäisin lista-albumi, joka ei ole koskaan ollut Top 10:ssä. Parin viikon päästä tulee vuosi täyteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti