lauantai 3. marraskuuta 2018

Pikkuasioita

Striimatuimmat-listan seitsemäntenä debytoi Xxxtentacionin ja Lil Pumpin Arms Around You. Vieläkö niiltä vainajilta löytyy yhteislevytyksiä, vastahan Falling Down nähtiin ykkösenä? Ai niin, siinä oli Lil Peep, tämä Lil Pump on ihan elossa. En liene ainoa jolla tatuointinaamaiset jenkkirapparit menevät sekaisin.

Tänä vuonna albumilistallamme on nähty myös Lil Baby ja Lil Skies, viime vuonna jopa kahdeksanneksi nousi Lil Uzi Vert. Kaikki miehiä. Eri sukupolvea edustavan Lil Waynen voi niin ikään vetää tähän, koska loputtomien hittiyhteistöiden jälkeen vasta tänä syksynä tilastoitui albumillaan. Mihin nimen suosio perustuu? Wayne, Pump ja Uzi Vert ovat alle 170-senttisiä, mutta Baby ja edesmennyt Peep ihan keskimittaisia. Voivathan lempinimet tulla jo lapsuudesta, mutta eikö erottuvuus olisi artistille hyödyksi?

(Joo kyllä selityksiä löytyy googlaamalla, ja joo joskus nimi toimii kun Lilin jättää pois, esimerkiksi Bow Wow.)

Tätäkin ilmiötä kenties ironisoi venäläisyhtye Little Big, joka kävi Finland digital song sales -listan kuudentena biisillä Skibidi. Siihen tehty parodiahenkinen ”hassulla tanssilla kuuluisuuteen” -video kannattaa vilkaista. Luulin oikeasti todistavani uuden Gangnam Style -villityksen syntyä, mutta katsojaluvut näyttävät You Tubessa hyytyneen 50 miljoonan kieppeille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti