tiistai 25. syyskuuta 2018

Ykkönen, (neljä ykköstä), ykkönen

Albumilista on saanut uuden kärkilevyn nyt seitsemänä viikkona peräkkäin. Jatkumon muodostavat Mamma Mia 2, Anna Puu, Ariana Grande, Cheek, Eminem, Jenni Vartiainen ja Turmion kätilöt. Viimeksimainittu tuntuu ehkä saapuneen jostain eri paikasta kuin edeltäjänsä, mutta Universal Satan toi kätilöille jo toisen paalupaikan. Voinemme silti valmistautua siihen, että ykkössija vaihtuu myös ensi sunnuntaina.

Tilaston toisessa päässä tunnelma on usein toisenlainen – jopa niin, että moiset merkinnät olisivat mieluummin saaneet jäädä päätymättä pitkän ansioluettelon jatkoksi. Viittaan nyt Paul McCartneyn 45. ja Tapani Kansan 49. sijaan. Egypt Station meni USA:n ykköseksi, brittien kolmoseksi ja Ruotsissakin neloseksi, mutta täällä on toinen suhdanne. Kansa ylsi vielä edellisellä, viiden vuoden takaisella albumillaan 13:nneksi.

Ylläluetellusta ykkösketjusta vielä sen verran, että Anna Puu palasi kärkeen kahdeksan vuoden tauolta. Neljäs albumi Rakkaudella jäi sijalle 10 ja sitä seurannut kokoelma vain 35:nneksi, joten ilmeinen ryhtiliike on tapahtunut. Jenni Vartiaisen edellisestä levystä pääsi vierähtämään miltei viisi vuotta, mutta hän ehti siinä välissä olla mukana neljällä ykkösalbumilla eli vierailla kahdesti Vain elämää -ohjelmassa.

1 kommentti:

  1. Radiosoittolistalla ei ole tapahtunut taas yhtään mitään. Siinäpä syy olla kuuntelematta radioita, oma musiikki löytyy muualta kuten levyiltä ja spotifystä.

    VastaaPoista