lauantai 15. syyskuuta 2018

Kootaan yhdessä mestaritaulukko

Vaikka olen Suomen lista-arkistoani moneen suuntaan pyöritellyt, en tätä ennen ollut ottanut kunnolla selville, kenellä on eniten hittipisteitä vuodesta 1960 lähtien. Nyt tein sen keräämällä kaikki vähintään 10.000 pisteen artistit samaan exceliin ja antamalla featuring- ja duettomerkinnöille omat kertoimensa. Samalla vaivalla erottelin saldot vuosikymmen kerrallaan. Tämänvuotisia hittejä ei ole vielä huomioitu.

Keitä pisterohmut sitten ovat? Siitä vain arvaamaan ja analysoimaan. Oheisesta graafista puuttuvat 25 parhaan nimet, mutta pistepalkkien värit antavat heistä vihjeitä. Jokaisella vuosikymmenellä on oma värinsä. 25:stä vain viisi on ulkomaisia. Perässä luetellaan seuraavien sijojen omistajat, jotka ehkä auttavat tulkitsemaan värivihjeitä. Klikkaa isommaksi. Myös suomenvuosilistat.blogspot.fi-sivustosta on taatusti apua.

Vastata voi kommentoimalla tännekin, mutta parempi keskustelu saataneen käyntiin Listablogin Facebook-sivulla. Aina kun joku tietää oikean sijan/nimen, lisään sen oheiseen listaan. Joko/tai-vastauksia ei hyväksytä, keskusteleva spekulointi ja uudelleen yrittäminen sallitaan. Kuinkahan kauan kestää, että kaikki hittimaakarit ovat koossa?

1. Madonna
2. Katri Helena
3. The Beatles
4. Apulanta
5. Irwin Goodman
6. Eppu Normaali
7. Danny
8. J. Karjalainen
9. Tapani Kansa
10. Kirka
11. Juice Leskinen
12. Cheek
13. The Rasmus
14. Eino Grön
15. Abba
16. Samuli Edelmann
17. Yö
18. Nightwish
19. Michael Jackson
20. Pet Shop Boys
21. Kaija Koo
22. Marion
23. Antti Tuisku
24. Jenni Vartiainen
25. Haloo Helsinki!

Kymmenen ekaksi arvattua punaisella. Kolme viimeiseksi arvattua sinisellä. Lista tuli täyteen kahdessa tunnissa!

2 kommenttia: