sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Z + Z = Top

Albumilistan kärkikymppiin saatiin kolme ulkomaista uutuutta, niistä korkeimmalle (#5) The Greatest Showman -elokuvan soundtrack. Siinä näyttelevien Zac Efronin ja Zendayan Rewrite the Stars kiipeää striimilistaa, tuorein Spotify-päivälistanumero on 15. Kyseessä on kummankin laulaja–näyttelijän eka tilastomerkintä Suomessa.

First Aid Kit sivusi uransa parasta sijoitusta (#10), mutta Fall Out Boyn 8. sija on kummallisenkin korkea. Silloin kun bändi soi alituiseen radiossa (viisi Top 20 -hittiä), se ei jaksanut albumilistalla kuin enintään 25:nneksi. Nykyisinhän Fall Out Boyta ei kuule miltään kanavalta. Jaa, taisin liioitella – biisit.info on rekisteröinyt uusimmalle Champion-sinkulle rotaatiota Fun Tampereelta…

Haloo Helsingin Kiitos ei ole kirosana rikkoi listaviikkoennätyksen, sillä se on mukana 163. kertaa, kun Adelen 21 ylsi 162 viikkoon. Albumin platinapainoksellahan on viisi merkittävää hittiä, kaikki radiolistan ykkösiä: Beibi, Vihaan kyllästynyt, Kiitos ei ole kirosana, Kuussa tuulee ja Pulp Fiction. Näiden lisäksi kaksi albumiraitaa on ylittänyt neljän miljoonan platinastriimirajan, ja Spotify-kuunteluita levyn biiseillä on yhteensä 59 miljoonaa. Viikkoluku kasvaa vielä kauan.

2 kommenttia:

  1. Mitähän on tapahtunut Lasten Hautausmaan III:lle? Levykauppa X:n sivuillaan ilmoittamassa myynnissä se oli viime viikonvaihteessa ykkösenä, ohi noiden top 20 -tasolle nousseiden, niin ikään aika puhtaasti fyysisellä myynnillä pärjäävien äänitteiden. Itse veikkasin sille vankkaa top 10 -sijoitusta. Tässä tekee mieli epäillä taas vaihteeksi tilastointivirhettä. Hyvin ärsyttävää.

    VastaaPoista
  2. Juu, kyllä virhe tuntuu taas päällimmäiseltä selitykseltä. Kaksi edeltäjäähän olivat top viidessä.

    VastaaPoista