perjantai 26. tammikuuta 2018

Keinulle sittenkin kultaa

Vain elämää -sarja on tunnetusti aiheuttanut vipinää listoilla, mutta sen hiteille on osoitettavissa myös saturaatiopiste. Striimihittien tulvasta valikoituu isoon radiosoittoon vain harva, ja pitkä listallaolo on niille myös vaikeaa. Isoimpienkin menestys on tähän asti aina tyrehtynyt ennen 4000 listapisteen saavuttamista.

Täten yksikään kappale ei ole päässyt hittivuosilistoilla kymmenen parhaan joukkoon. Erinin Mitä tänne jää ja Ville Gallen & Sannin Lähtisitkö ylsivät 13:nsiksi, Mikael Gabrielin Lumi teki enkelin eteiseen, Antti Tuiskun Sata salamaa ja Elastisen Naurava kulkuri sijoille 14, 15 ja 16. Mutta nyt saturaatiopiste on siirtymässä korkeammalle.

Jenni Vartiaisen Keinu on tällä haavaa yllämainittujen tasolla: yhteispisteitä noin 3700, epävirallinen vuosilistasija 14. Se on kuitenkin tänään julkaistulla radiolistalla yhä kakkosena, eli lisäpisteitä on väkisinkin luvassa ties kuinka paljon. Siitä tulee paitsi isoin Vain elämää -hitti myös isoin Jenni-hitti sitten Duran Duranin (2011). Kaikki Terra-albumin (2013) lukuisista lohkaisuista ovat jo jääneet taakse.

Kun Keinu aikoinaan debytoi striimilistan kolmosena ja näytti etenevän kärkeen, sen ohi ykköseksi kiilasi Cheekin seuraavassa jaksossa esittämä Sinä ansaitset kultaa – ikään kuin todeten Jennille, että sinä et ansaitse kultaa. Cheek kuitenkin lähti nopeammin laskuun eikä saanut radiosoittoa. Epävirallinen vuosilistasijoitus on 58. Lopullinen tuloshan saadaan vasta kun kaikki 2017-hitit lakkaavat keräämästä pisteitä.

1 kommentti: