sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Vähiin käy ennen kuin…

Suomen virallinen latauslista lakkautettiin marraskuun alussa, ja nyt sen korvikkeenkin loru näyttää lyhyeltä. Billboardin sivuilla julkaistavaa Finland Digital Song Sales -listaa ei ole päivitetty viime viikon torstain jälkeen.

Itse asiassa kaikkien muiden maiden vastaavat listat ovat päivittämättä paitsi USA:n ja Kanadan, mikä saattaa indikoida teknistä häiriötä. Mutta biisilataukset ovat kaikkialla niin selvässä laskussa, että varmasti on jouduttu miettimään sitä kynnystä, missä vaiheessa tilastojen kokoaminen lakkaa olemasta mielekästä. Applen Itunes Storen lakkauttamisestakin on huhuttu, mutta toistaiseksi Apple kiistää sen.

Britanniassa ainakin riittäisi vielä kosolti mitattavaa, vaikka myös siellä käyrät piirtyvät uhkaavaan suuntaan. Viime viikolla biisilatausten yhteissumma putosi ensimmäistä kertaa alle miljoonan (991.000), missä on 35 prosentin pudotus vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna. Striimauksen alati lisäännyttyä latausten osuus singlelistan lopputuloksista jäi enää seitsemään prosenttiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti