maanantai 18. joulukuuta 2017

Joulunostalgiaa

Aika yllättävästi viimeisen joulua edeltävän albumilistan kärkeen loikkasi kahdeksannelta sijalta Rajaton. Bändi väittää Facebook-sivuillaan, että Tuhansien laulujen maa olisi heidän ensimmäinen ykkösensä, mutta tämä koskee vain a cappella -levyjä – he nappasivat paalupaikan jo vuonna 2006 Abba-covereillaan Lahden sinfoniaorkesterin kanssa. Ihmeen vähän ykkösiä on kertynyt siihen nähden, että Top 5:ssä ollaan nyt jo yhdeksättä kertaa.

Lista-asetelma on mullistunut muutamassa viikossa, sillä näinä aikoina näköjään yhä ostetaan levyjä. Olen jopa nähnyt muutamaa mainostettavan televisiossa, mikä tuntuu suorastaan nostalgiselta. Tilanne vaikuttaa niin tasaiselta, että seuraava tilasto saattaa tuoda uudet yllätykset. Pystyykö Robin (7–4) sittenkin jatkamaan ykkösputkeaan, yltääkö Sydämeeni joulun teen (17–9) lopultakin kärkiviisikkoon?

Moni kestosuosikki on menneenä syksynä saanut tyytyä selvästi totuttua vähäisempiin listaviikkoihin, ja U2 näyttää liittyvän klubiin: Songs of Experience putosi toisella viikollaan 6–19. Vielä karummin kävi Björkille, joka yhdeksän peräkkäisen Top 15 -albumin jälkeen jäi Utopiallaan sijalle 40. Mutta Eminemin uutuus Revival on ainakin striimivastaanoton perusteella menossa korkealle – ehkä 15 vuoden tauon jälkeen ykköseksi asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti