perjantai 8. joulukuuta 2017

Hittilistat 49/2017

Suomen albumimarkkinat tunnetusti pistävät lapun luukulle hyvissä ajoin marraskuussa, mutta uusia biisejä tulee kiitettävästi tarjolle. Tämän viikon striimilista on yksi dramaattisimmista koskaan – en nimittäin jaksa enää pitää järin hätkähdyttävänä tilastoa, joka mullistuu vainelämään tai suosikkiartistin albumiraitojen takia.

Striimatuimmat
 1.  (–)  Pikku G ft Behm: Solmussa
 2.  (1)  Post Malone ft 21 Savage: Rockstar
 3.  (2)  Petri Nygård ft Vesku Jokinen: Nössö
 4.  (3)  Cheek: Enkelit
 5.  (–)  Nikke Ankara ft Irina: Kaadutaan

Pikku G:n paluu on dramaattinen, koska varsinaisella valtakaudellaankaan 14 vuotta sitten hän ei ollut mikään hittikone, vaan jyräsi albumimyynnillään. Solmussa nyhti aika ylivoimaisia lukuja pitkin viikkoa.

11.  (–)  Ed Sheeran ft Beyoncé: Perfect Duet
12.  (–)  Suvi Teräsniska ft Mikael Gabriel: Samase
15. (30)  Bess: Tempo
17.  (–)  G-eazy & Halsey: Him & I
22.  (–)  Haloo Helsinki! ft Cantores Minores: Joulun kanssas jaan

Nonni. Perfectin uusi versio on merkitty striimeissä uudeksi biisiksi, mutta Nielsenin latauslistalla yhdistetty vanhaan, kuinka käy radiolistalla? Olisin taipuvaisempi erottamaan versiot tässä kuin Despaciton tapauksessa, koska Beyoncé-duetossa on erilainen, yllättäen riisutumpi sovitus ja Perfect Duet on (tavallaan) omannimisensä.

Beyoncé on suoratoistolistalla ylempänä kuin koskaan, mutta 65 vuotta sitten perustettu Cantores Minores -kuoro on ensimmäistä kertaa millään listalla ikinä – Haloo Helsingin joulusinkun ansiosta. Jo kolmisen kuukautta sitten latauslistalla pärjännyt Bessin Tempo on lopultakin alkanut kiinnostaa myös striimaajia.

Radiosoitto
 1.  (1)  Vesala: Muitaki ihmisii
 2.  (2)  Ed Sheeran: Perfect
 3.  (5)  Jenni Vartiainen: Keinu
 4. (17)  Haloo Helsinki!: Tuntematon
 5.  (3)  JVG: Älä jätä roikkuu

Itsenäisyysjuhla taisi lopulta olla se kimmoke, joka nosti hyljeksityn Tuntematon-sinkun vihdoin esittäjälleen ominaisiin korkeuksiin – ainakin vähäksi aikaa. Hulluuden highway romahti samalla 6–24.

12. (21)  Kygo ft Justin Jesso: Stargazing
16. (89)  Antti Ketonen: Olisitpa sylissäni
23. (38)  Neljä ruusua: Mustia ruusuja
31.  (–)  Haloo Helsinki! ft Cantores Minores: Joulun kanssas jaan
45-  (–)  Jannika B: Riisu kokonaan

Onkohan kauan soutaneen ja huovanneen Antti Ketosen äkkinousunkin taustalla jotenkin suomisata? Jannika B ainakin on hyötynyt menestyksestään Tähdet tähdet -ohjelmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti