maanantai 11. joulukuuta 2017

Korkeudet hakusessa

Katselen ajoittain MTV Live HD:tä, joka on täysin vääräoppinen MTV-kanava: se soittaa musiikkia eikä havittele alueellisia yleisöjä. Olen nähnyt joitakin kertoja myös Alman esiintyvän siellä, mutta aina samassa videossa. Se on Martin Solveigin kanssa tehty All Stars, joka julkaistiin viime kesänä.

All Stars on Youtubessa Alman katsotuin video ja Spotifyn maailmanlaajuisissa laskelmissakin kolmanneksi kuunnelluin kappale Bonfiren ja Chasing Highsin jälkeen. Se nousi Ranskan listan 11:nneksi ja Saksassa 33:nneksi, mutta meillä se on noteerattu vain jonkinmoisena radiosoittona. Solveigin oma Intoxicated (#18, 2015) sai sekin paremman rotaation. All Stars jäi vaille lataus- ja striimilistamerkintöjä, miksi?

Viimeaikainen etenkin Linnan juhliin liittynyt Alma-hypetys on tainnut muutoinkin luoda liioitellun käsityksen laulajattaren suosiosta. Yhtäkään hänen levytystään ei voi pitää isona kotimaisena hittinä. Ei sellaisena, joka ilman muuta ansaitsisi ehdokkuuden biisi-Emma-sarjassa. Mutta sellaisen hän tänään sai.

Kun katsoo vuosihittilistalta eroteltua suomalaisten biisien laskelmaa, Emma-ehdokkaat löytyvät sijoilta 1, 2, 4, 5, 11 ja 34. Arvatkaapa mitä sijaa Chasing Highs pitää? Nyt vastaatte tietysti, että ulkomainen suosiokin vaikuttaa. No, ei erityisemmin vaikuttanut vuosituhannen alussa, kun kansainvälistä listamenestystä tuli ihan kunnolla. Vientisankarit toki palkittiin useasti, mutta pysteille riitti myös kotimaista katetta.

(Kyllä, itsekin ihmettelen, miksi kolmossijan biisi ei päässyt ehdokkaaksi.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti