maanantai 1. toukokuuta 2017

Merkkikuukausi 5/2017

Sarjassa juhlitaan artisteja, joiden ensikäynnistä Suomen listoilla tulee tässä kuussa kuluneeksi pyöreähköjä vuosia.

55 vuotta: Ann-Christine
55 vuotta: Jörgen Petersen

Vaikka Ann-Christine on useimmille tuttu euroviisuhistoriikeista (Playboy), hänen suurin hittinsä oli Lalaika toukokuulta 1962. Sinkkuykkösellä Boulevard of Broken Dreams tuolloin avanneen trumpetisti Petersenin listaura ulottui 1990-luvulle.

40 vuotta: Armi Aavikko
40 vuotta: Emmylou Harris
40 vuotta: Vladimir Cosma

Tahdon olla sulle hellä oli Dannylle jo 33. (ja isoin) hitti, mutta Armille vasta ensimmäinen (ja isoin). Countrylegenda Harris esittäytyi Luxury Liner -albumilla ja tv-musalla menestynyt Cosma Tsaarin kuriiri -sarjan hitillä Nadia’s Theme.

35 vuotta: Meiju Suvas
Vuotta aiemmin Frederikin tähtipitoisessa Titanic-taustakuorossa laulanut Suvas ylsi jukebox-listan kakkoseksi sinkulla Tahdon sinut.

30 vuotta: Clifters
30 vuotta: Boycott
30 vuotta: Tavaramarkkinat

Jo 1985 julkaistu Tavaramarkkinoiden Kevät ehti singlelistalle kahden ja radiolistalle kuuden vuoden viipeellä. Cliftersin ekan merkinnän toi single Yeah, taas sun tyrkky oon ja Boycottin puolestaan Gotta Rock. Se oli myös Tommi Läntisen laulajauran listadebyytti.

20 vuotta: Hanson
Veljestrioa muistellaan yhden jättihitin ihmeenä (Mmmbop), vaikka se onnistui nousemaan neljä kertaa albumitilastomme kärkikymmenikköön.

5 vuotta: Jesse Kaikuranta
Ensimmäisen Voice of Finlandin löytö (vaan ei voittaja) eteni Vie mut kotiin -biisillä sekä lataus- että radioykköseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti