tiistai 9. toukokuuta 2017

Kesällä juhlitaan syksyä

Nyt kun kesä tuntuu sääkartoilla taas karkaavan kauemmas, on hyvä muistuttaa sen ajallisesta läheisyydestä kertomalla Listablogin tämänvuotisen kesäsarjan aihe.

Rumban 50 hittiä -lista käynnistyi elokuussa 1992, ja viisi vuotta myöhemmin alettiin sen pisteytyksen pohjalta julkaista 30-sijaista Suomen Radiolistaa, joka oli ensimmäinen Yleisradion ja kaupallisten kanavien soitot yhdistävä valtakunnallinen radiotilasto. Sen synnystä tulee syksyllä kuluneeksi 20 vuotta.

Kesäsarja käsittelee tuon 20 vuoden aikana parhaiten menestyneitä artisteja. Järjestys saatiin pisteyttämällä radiohittien huippusijat ja antamalla ykkösestä pikku bonus. Selvän kärjen takana erot muodostuivat pieniksi elleivät peräti sattumanvaraisiksi, ja koviakin nimiä jäi 20 parhaan joukosta ulos. Esimerkiksi J. Karjalaisen pitkä kausi Lännen-Jukkana kostautui, eivätkä neljä tai viisikään listaykköstä olleet aina riittävän iso krediitti.

Featuring-hiteistä on huomioitu vain pääesiintyjän rooli. Sarja alkaa kesäkuun ekalla viikolla ja siinä on siis 20 osaa. Voittaja paljastuu joskus elokuussa. Siiheksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti