torstai 9. helmikuuta 2017

Uuden ajan katrihelenat

Mikael Gabriel ja Isac Elliot ovat siitä erikoinen duettopari, että kumpikin esiintyy kahdella oikealla etunimellään. He julkaisivat viime viikolla kolme biisiä, joista Liikaa sussa kii debytoi striimauslistan ykkösenä, Ring ring ring seitsemäntenä ja Rullaan sijalla 17. Lisää listasta huomenna.

Mikael on täten kerännyt viidessä kuukaudessa yksitoista hittimerkintää (kun vierailu Anna Abreunkin biisillä huomioidaan), eikä häneltä ole edes ilmestynyt albumia. Aika pitkään aikaan, muuten – Versus näki päivänvalon toukokuussa 2015. Mitään erityistä dominanssia hän ei pysty silti hittivuositilastoon kehittelemään, sillä useimmat listavisiitit jäivät verrattain lyhyiksi.

Isac Elliotilta tuli nyt ensi kertaa suomenkielistä musikkia, ja vielä syksyllä motiiviksi olisi voinut julistaa sen saman kuin monen muun (jopa tässä postauksessa mainitun) kohdalla: englanniksi ei enää menesty. Mutta Tungevaag & Raabanin kanssa tehty Beast oli loppuvuonna isompi hitti kuin ehkä huomasimmekaan – se ylsi sekä striimien, latausten että radiosoiton kärkikymppiin.

Spotify näyttää Beastille maailmanlaajuisesti yli 25 miljoonan kuuntelulukuja, eli enemmän kuin kansikuvakuningatar Alman soolohiteille Karma tai Dye My Hair. Se Felix Jaehn -yhteistyö Bonfire on toki selvästi edellä 71 miljoonallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti