tiistai 7. helmikuuta 2017

Suodatettuja tutkimustuloksia

Kuudes Vain elämää -kausi on kuulemma jo kuvattu ja alkaa Nelosella huhtikuussa. Ainakaan itse en ole järin innoissani esiintyjävalikoimasta, ja yleisempääkin nyreksintää on herättänyt se, että kausi tulee niin nopeasti edellisen jälkeen. Kolme viimesyksyisistä biiseistä viihtyy yhä korkeissa asemissa radiolistalla.

Lauri Tähkän Kipua on kuudentena, Chisun Polte 13:ntena ja todennäköisesti koko ohjelmasarjan isoimmaksi hitiksi kasvava Mikael Gabrielin Lumi teki enkelin eteiseen kymmenentenä. Mutta huom: nuo kaikki saavat soittoa yksinomaan ja pelkästään Nelonen Median omilta radioilta. Ensisijainen pistemylly on Suomipop, Mikael pääsee paljon ääneen myös Loopilla. Biisit.infon seurannassa mikään noista kappaleista ei ole saanut tänä vuonna yhtään soittoa muiden omistajien kanavilta.

Noiden kuuden radion musiikkipäällikkö, myös Vain elämää -musiikkivalinnoista vastaava Mikko Koivusipilä antoi verrattain avoimen haastattelun Soundille, mutta ei puhunut yllämainitusta kytkystä mitään. Vaikka siinä ei kai paljon puhumista sinänsä olekaan, itseäni askarruttaa yksi juttu. Kun radiontekijät yli kaiken kammoksuvat sitä, että kuuntelija vaihtaa kanavaa, he täten kai elävät siinä oletuksessa, että kullakin kanavalla on omat kuuntelijansa. Miksi kuitenkin jokaisen rotaatioon on valittu 42 Vain elämää -esityksestä ne muutamat samat?

Jos tutkimukset osoittavat kuuntelijoiden janoavan yli kaiken juuri noita biisejä, niin miksi esimerkiksi Bauer Median yhdeksän radiota eivät kajoakaan niihin? Kutakuinkin samoilla tutkimuksilla ja yleisöpohjilla sielläkin operoidaan. Kumpi toteuttaa valikoivammin kansan tahtoa, se joka soittaa paljon ja kauan vai se joka ei soita lainkaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti