tiistai 14. helmikuuta 2017

Taas yli kukkuloiden

Niukkojen ennakkotietojen mukaan Radio Suomessa alkaa lauantaina klo 17.15 Hittikimara, ohjelma joka käsittelee hitti(single?)listoja vuosien takaa. Ekaksi on vuorossa Top 10 helmikuulta 1987, ja 45 minuutin ohjelma-ajasta päätellen jokainen biisi soitetaan.

Jos (kuten Top 10 -mitasta voi päätellä) lähteenä on Suomi soi 4 – suuri suomalainen listakirja (2005), niin juuri tähän ajoittuu yksi teoksen oudoimmista teksteistä. Helmikuun tilastoa johti Gary Mooren Over the Hills and Far Away, josta Nightwish teki menestyneen coverin vuonna 2001. Listojen viereinen kommenttipalsta totesi muun muassa näin:

”Poikkeuksellisen suuri suosio oli nähtävissä listoiltakin, sillä Nightwishin Over the Hills and Far Away oli Suomen virallisen listan kahden myydyimmän levyn joukossa 11 viikkoa, joista viisi ykkösenä. Gary Mooren alkuperäisversio ei päässyt lähellekään näitä saavutuksia.”

Vieressä samalla sivulla tarjoillaan alkuvuoden 1987 singlelistat, joista näkee, että Gary Moore oli ykkösenä kolme kuukautta. (Omalla singlelistasivullani se hallitsi ”vain” kahdeksan viikkoa, mutta on sekin enemmän kuin viisi.) Toivottavasti Hittikimara pitää katseensa vasemmanpuoleisessa palstassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti