keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Merkkikuukausi 2/2017

Sarjassa juhlitaan artisteja, joiden ensikäynnistä Suomen listoilla tulee tässä kuussa kuluneeksi pyöreähköjä vuosia.

40 vuotta: Boston
Amerikkalaisen radiorockin megabändi ei koskaan täysin valloittanut suomalaisia, mutta esittäytyi yhtä aikaa nimikkoalbumilla ja More than a Feeling -singlellä.

30 vuotta: Miljoonasade
30 vuotta: Beastie Boys
30 vuotta: Mel & Kim

Ensimmäinen Miljoonasateen 15 lista-albumista oli Pesuhuoneesta keittiöön. Tuottajatrio Stock Aitken Watermanin eka täystuote Mel & Kim ja Beastie Boys debytoivat sinkuilla Showing Out ja (You Gotta) Fight for Your Right (to Party).

25 vuotta: Pearl Jam
25 vuotta: U96
25 vuotta: Matti Nykänen

Pearl Jamin Ten nousi albumitilastoomme lähes puoli vuotta julkaisunsa jälkeen. Das Boot avasi U96:lle 12 biisin hittiputken. Kirjoitan vielä tähän, että Matti Nykänen.

20 vuotta: Andrea Bocelli
20 vuotta: Yölintu
20 vuotta: Daft Punk

Bocelli on yksi harvoista kokoelmalla (Romanza) listauransa aloittaneista. Yölintu lensi radioaalloille sinkulla Jään sua kaipaamaan, Daft Punk teki tuplatuttavuutta (single Da Funk, albumi Homework).

15 vuotta: Diablo
15 vuotta: Alicia Keys

Kahdesti ykköseksikin yltäneen Diablon lista-avaus oli Renaissancen 14. sija. Hitaasti löydetyn esikoisen Songs in A Minorin kahdeksas sija on yhä Alicia Keysin paras.

10 vuotta: Tuomo
10 vuotta: Before the Dawn

Neljästä Tuomon Top 10 -albumista ensimmäinen oli My Thing. Deadsong-singlellä esittäytynyt Before the Dawn ylsi myös myöhemmin noihin korkeuksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti