sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Tuttuja uutuuksia

Eri esittäjiä -koostelevyjen markkina-arvoa on kasvavasti epäilty suoratoiston voittokulun myötä. Viimeiseksi luullun lippulaivan The Voice kesähitti -jatkumon masto näytti katkenneen, kun tämänvuotinen seuraaja Kiss kesähitti jäi sijalle 15. Vaan mitä vielä, uusi albumilistan ykkönen on Retroperjantai – We Love the 90’s Vol. 2. Oheiset kasvot kuuluvat Oku Luukkaiselle, jonka juontama Retroperjantai-ohjelma siirtyi alkuvuonna The Voicesta Radio Novaan.

Vaikka Musiikkituottajien tilasto niin näyttää, levy ei suinkaan debytoinut kärjessä – aiemmat sijoitukset olivat kahdeksan ja viisi. Ilmeisesti nimitietojen säätäminen antoi kolmelle tutulle Top 10 -levylle keltapohjaisen uutuustähden toistamiseen. Muuttuvien nimien takia listasivuston Artistit-hakemistokin on paikoitellen epäluotettava. Esimerkiksi the-artikkelin läsnä- tai poissaolo saa bändin ansioluettelon hajoamaan eri paikkoihin.

Sadan listaviikon haamuraja arkipäiväistyy striimiroikkujien takia. Listan alkuvuosina ylittäjiä saatiin kaksi, mutta seuraajaa niille piti odottaa yli 25 vuotta. Viime viikolla klubin kuudenneksi jäseneksi eteni Ed Sheeranin X, ja ensi viikolla satasen rikkoo myös Haloo Helsingin Kiitos ei ole kirosana. Albumi on koko tämän vuoden sinnitellyt sijojen 18–30 välissä eikä ole katoamassa mihinkään vielä aikoihin. Sitä se teettää, kun listalla pysyminen ei enää edellytä uuden yleisön hankkimista.

2 kommenttia:

  1. Lannistaa kyllä ajoittain, miten välinpitämättömästi albumilistan nykyinen ylläpitäjätaho hoitaa hommansa. Muutama teelusikallinen huolellisuutta tekisi jo hyvää tuohon valjuuteen.

    VastaaPoista
  2. On myös toinen virhe: Tuuttimörkön Kromihammas on merkitty debytoivaksi, vaikka oli viime viikon ykkönen.
    Retroperjantai näköjään on korjattu.

    VastaaPoista