perjantai 9. syyskuuta 2016

Kaksijakoisuus kasvaa

Kolmen–neljän viikon takaisen uutuusryöpsäyksen ansiosta virallisen suoratoistolistan kärkipää koostuu melko tuoreesta tavarasta, mutta parissa viimeisessä tilastossa tulokkaita on nähty ihmeen niukasti. Vaikka tunnetutkin nimet ovat kyllä julkaisseet tavaraa, striimiväki ei näytä lämpenevän. Esimerkiksi tämänpäiväisen radiolistan korkein debyytti, Arttu Wiskarin Kuningaslohi (#28), lojuu Spotifyn päiväraportissa sijalla 64.

Nuo striimausta hallitsevat kotimaiset kappaleet ovat yhä radiosoitossa täysin statisteina – jopa Cheekin All Good Everything vasta 51:ntenä – ja sama koskee hieman yllättäen myös leffahittiä Sucker for Pain. Se paransi striimilistalla yhä asemiaan viidenneksi, mutta radiolista näyttää numeroa 42. Sen sijaan striimien Top 50:stä jo kymmenen viikkoa sitten ulos pudonnut Justin Timberlaken Can’t Stop the Feeling soi yhä sijan kahdeksan edestä.

Striimin ja radion ero näyttää oikeastaan nyt historiallisen suurelta. Vain yksi biisi mahtuu kummankin kärkikymppiin: Major Lazerin Cold Water sijoille kuusi ja kolme. Jos kyseessä on pitkäkestoinen ilmiö, sillä voi olla kiinnostavia seurauksia hittivuosilistan 2016 kannalta. Tällä haavaa minulla on käsitys parista–kolmesta vahvasta menestyjästä, mutta loppulista saattaa muodostua yllätyksekkääksi, ja hyvä niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti