perjantai 16. syyskuuta 2016

Kirja-, vierailu- ja kiertue-elämää

Viides Vain elämää -kausi käynnistyy tänään Lauri Tähkän päivällä, ja uskomattoman sattumaketjun seurauksena juuri tänään ilmestyi myös Tähkän uusi albumi. Sitä pohjustettiin tehokkaasti keväällä, kun Morsian-single säntäsi radiolistan kärkeen ja striimasikin sijan 22 edestä. Vaikka hiljattain julkaistu Minun Suomeni lähti suoratoistossa liikkeelle yskähdellen, niin kai tässä on kasassa eväät miehen ekaan ykkösalbumiin ilman Elonkerjuuta.

Muista viitoskautelaisista myös Suvi Teräsniska julkaisee levyn parin viikon päästä, mutta toisilla on synergia vähän hakusessa. Hector toki kerää nostetta 50-vuotista levytysuraa juhlistavalle marras–joulukuun keikkakiertueelle. Mikael Gabriel vierailee yhdellä niistä harvoista Anna Abreun uuden pitkäsoiton kappaleista, joita ei vielä ole julkaistu singlenä. Chisulta ja Anna Puulta tulivat albumit vuosi sitten, ja Puu lämmittelee omaansa Top 40 -radiolistalta löytyvällä Matkalla-lohkaisulla.

Mikko Kuustosen sinänsä sisällökäs musiikkiura on ollut niin kauan telakalla, että artistikattauksen paljastuttua häntä yleisesti arveltiin jonkun viime tipassa peruneen tuuraajaksi. Mutta Vain elämää -julkisuutta voi hyödyntää muussakin kuin sävelbisneksessä. Kuustonen on toinen tekijä kuun lopussa ilmestyvässä Isän tyttö, tytön isä -teoksessa, josta 96-sivuisena käyttäisi mieluiten nimitystä ”kirjanen”, mutta yli kahdenkympin hinta ja nen-pääte ovat hieman ristiriidassa keskenään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti