sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Tee hitti, niin pärjäät

Sinänsä mukavasti liikehtivä albumilista ei ole niin jännittävä kuin se tähän aikaan vuodesta saattaa olla. Viimeisistä joulunalusjulkaisuista Beyoncé tunkeutui komeasti top viiteen, mutta kotimaan toivot Asa Masa (#28) ja Sini Sabotage (#38) missasivat täysin uuden nousumahdollisuuden. Ohi syyhkivät muun muassa Rodriguezin levyt parin viikon takaisen Searching for Sugar Man -dokumentin tv-uusinnan ansiosta.

Flopiksi julistetun Lady Gaga -albumin sinkut, eritoten Do What U Want on otettu meillä hyvin vastaan, mikä lienee siivittänyt seitsemän sijan kohoamista. Oletin myös Sannin hyötyvän Me ei olla enää me -biisin kestosuosiosta enemmän kuin nyt havaittu yhden pykälän nousu 18:nneksi. Välillä jo Top 50:stä pudonnut Aviciin True nauttii uutta arvostusta sijalla 13, eikä ihme – jatkuvasti kaksi hittiä sekä lataus- että ns. singlelistan kärkikympissä.

Raskasta joulua jaksoi yhä roikkua Top 50:ssä, mikä kasvatti listaviikkosaldon kymmeneen. Enpä usko, että mikään muu jouluäänite minkään suomalaislistan historiassa on pysytellyt mukana noin kauan yhden sesongin aikana.

3 kommenttia:

  1. Lähimenneisyydessä joululevyistä Jarkko Aholan Ave Maria piti viime vuoden viikolla 2. vielä Raskastakin joulua korkeamman sijan eli 36. , mutta se näköjään julkaistiin viikkoa myöhemmin, eli listaviikkoja kertyi yksi vähemmän.

    VastaaPoista
  2. Cold Factilla kesti melkein 44 vuotta nousta listalle. Onko se ennätys?

    VastaaPoista
  3. Riippuu listasta. Bing Crosbyn White Christmasilla kesti 68 vuotta nousta radiolistalle. Joo, sen omana aikana ei ollut radiolistaa, mutta tuskinpa Rodriguezin levyjäkään oli omana aikanaan myynnissä Suomessa.

    VastaaPoista