tiistai 28. tammikuuta 2014

Ennustamme viime vuotta


Listablogin hittivuosilistat huomioivat aina biisin koko listauran huolimatta siitä, onko vuosi välissä vaihtunut. 2013-tilasto siis valmistuu ja julkaistaan, kun viimeisetkin sille vuodelle suosioltaan painottuneet kappaleet lakkaavat keräämästä pisteitä lataus-, suoratoisto- ja radiolistoilla. Käytännössä tämä useimmiten tapahtuu huhtikuussa. Tällöin hitti vasta saa myös suuruusmäärittelynsä tietokannassani, eli jotkut joutuvat odottamaan tuomiotaan jopa puolitoista vuotta listoilleilmestymisensä jälkeen.

Minulla on jo olemassa 2013-lista siltä osin, millaisia pistekertymiä koottiin ennen tämän vuoden alkua. Tuon perusteella ei kuitenkaan voi sanoa mitään varmaa lopputuloksista. Moni arvannee, että kovinta kärkitaistoa käyvät Vapaus käteen jää, Wake Me Up ja Timantit on ikuisia. Moni on niin ikään huomannut, että Wake Me Up viihtyy yhä listoilla, ja Vapaus käteen jää näyttää palanneen tosissaan Top 40 -radiosoittoon. Avicii ja Haloo Helsinki! haalivat myös albumilistapisteitä, mutta Cheek on siellä etulyöntiasemassa.

Tänään julkistetuissa Emma-ehdokkuuksissa minua tunnetusti kiinnostaa vain yksi kategoria, vuoden biisi. Jos katsoo tuota 2013-raakalistaani ja noukkii otantaan vain kotimaiset esitykset, nuo seitsemän Emma-ehdokasta löytyvät sijoilta 1, 2, 3, 6, 7, 17 ja 24. Mahtaa olla hyvä tsibale tuo sija 24. Ennen kuin kukaan pelaa S-etukortin, täydennän että se on soinut muita ehdokkaita vähemmän myös Spotifyssa. No, sitä ei varmaankaan palkita, mutta sijaa 17 pitäisin jopa ennakkosuosikkina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti