tiistai 14. tammikuuta 2014

Ei käynyt kateeksi


Hittiartistin nimen vaihtaminen ei ole pophistoriassa aivan tavaton ilmiö, mutta harvoin se on ajoittunut keskelle esikoishitin korkeinta kaarta. Ison levytyssopimuksen solminut norjalaisduo Envy ilmoitti eilen käyttävänsä tästedes vähemmän yleistä nimeä Nico & Vinz. Ja sana on kiirinyt: tänään julkaistulla radiolistalla 8. sijaa pitävän Am I Wrongin esittäjäsarake on jo muutettu, mutta ifpi.fin listasivustossa ei.

Paljon tuon ihmeempiä muutoksia radiolista ei tarjoakaan. Top 20 -ensikertalaisina vastaanotamme suomalaistulokas Sandhjan (15. Hold Me), Flo Ridan (17. How I Feel), Stromaen (18. Papaoutai) ja Zedd featuring Hayley Williamsin (20. Stay the Night). Sen sijaan Spotifyn soitetuimmaksi edennyt One Republicin Counting Stars on menettänyt vetonsa radiossa täysin ja putosi jo ulos Top 100:sta.

Näihin aikoihin puntaroidaan, mikä hitti kuuluu 2013-, mikä 2014-vuosilistalle. Kinkkisimmältä tapaukselta näyttää Cheekin Kuka muu muka. Siihen tarrattiin jo syyskuussa samannimisen albumin ilmestyessä niin, että pisteitä kertyi singlevuosilistan 59. sijan edestä. Varsinainen promosinglevuoro on vasta nyt, ja radiosijoitus parani tänään 55–27. Myös latauksissa ja Spotifyssa tehdään uutta nousua, mutta vieläkö jaksetaan pistää ensikierrosta paremmaksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti