torstai 5. syyskuuta 2013

Väritettyä pimeyttä

Seuraavalle albumilistalle ei liene luvassa tämänviikkoisen veroista uutuusrynnäkköä, mutta tulee sieltä muun muassa Tarja Turunen. Metro-lehti muotoili kanteensa STT:n Tarja-jutulle erikoisen alaotsikon: ”Colours in the Darkin on tarkoitus yltää listamenestykseen.” Tarja nimittäin ei leipätekstissä puhunut sanaakaan listatavoitteistaan, eivätkä kirjoittajankaan spekuloinnit täysin perustuneet tosiasioihin.

Viimevuotinen livealbumi Act 1 kuulemma nousi Suomessa listaykköseksi (oikea sija 12), ja sitä edeltäneen What Lies Beneathin seiskasija (oikein!) oli ”kummallinen” takaisku. Taaempaa historiasta Turuselle löytyy kyllä todellinenkin sooloykkönen (My Winter Storm 2007), ja tuolloin hän oli eka sekä yhtyeessä että yksin paalupaikan saavuttanut suomalaisnainen. Sittemmin on saatu seuraa Jenni Vartiaisesta ja Erinistä.

Kesän jäljiltä Top 50:ssä riittää yhä poislakaistavaa. Esimerkiksi Amorphisin Circle ja Tuomari Nurmion Dumari ja spuget ovat mukana 19. viikkoa, mikä on kummallekin esittäjälle uran toiseksi paras lukema. Juuri ulos pudonnut Patentoitu oli niin ikään 19 viikkoineen Pate Mustajärven soolouran toiseksi sinnikkäin albumi. Battle Beastin 15 viikkoa on hitittömälle metallibändille myös melko saavutus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti