sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Vanha raato virkosi

Albumilistan kärkikamppailu ratkesi sijoitusketjuja kunnioittavaan muotoon. Klamydian studioalbumeilla on nyt kolme peräkkäistä paalupaikkaa, ja Pariisin kevään numerot rakentuvat aikajärjestyksessä näin: 12–12–2–2. Mutta mikä olisi sopiva listaviikkomäärä Jossain on tie ulos -levylle? Pitäisikö viikkosummaketjun 2–29–29–? lisääntyä vai vähetä?

Viikon petraaja on Carcass, jonka edellinen 33. sija koheni kuudenneksi. Voisi järkeillä, että Swansong-nimiselle albumille ei tulisi seuraajaa, ja kauanhan sitä odotettiin, yli 17 vuotta. Hittikone Aviciin kahdeksannesta sijasta on vaikea sanoa mitään, koska kenties lähin vertailukohta, Spotify-kunkku Calvin Harris, ei käy fyysisenä kaupaksi käytännössä lainkaan.

Poisonblack (#4) ylläpitää ansiokasta sijajatkumoa ja Death Hawks (#15) on Aviciin tapaan ensikertalainen, mutta sitä seuraavat kolme debyyttiä näyttävät vain varjoilta vanhoista triumfeista. Placebo (#23), Manic Street Preachers (#27) ja Katri Ylander (#35) ovat entisiä Top 3 -artisteja – tosin Manicsin menestynein äänite julkaistiin jo 15 vuotta sitten.

Viidenneksi ilmaantui tilastollisesti erikoinen rykelmä UMO, Vesa-Matti Loiri, Johanna Försti ja Gracias. Siksi erikoinen, että muilla on yhteensä vain pari satunnaista tilastomerkintää, mutta Loirille Ville ja Valle on 2000-luvulla jo 15. lista-albumi. Warnerin perinteikkäät 20 suosikkia -kokoelmat ovat jostain syystä tehneet paluuryntäyksen midprice-listalle, ja sielläkin Loiri pitää kakkossijaa.

2 kommenttia:

  1. Syy noihin 20 Suosikkia-kokoelmien paluuryntäykseen midprice-listalle on että Warner on uudelleenjulkaisseet levyt uusilla ns. "slipcase"-pahvikansilla uusilla kansikuvilla sen normaalin kotelon päällä ja ainakin tavaratalojen musiikki-osastoilla niitä mainostetaan kuin ne olisi uusia julkaisuija. En olisi yllättynyt jos ihmiset jotka ovat ostanet niitä huomaavat sitten kotona muovin ja pahvikotelon poistettua että kyseessä onkin se sama vanha 20 Suosikkia-julkaisu...

    VastaaPoista
  2. Kylläpä Placebo notkahti, eikä Loud Like Loven vastaanotto muuallakaan näytä hurmioituneelta. Ehkä bändi hieroi uutta levyä liian pitkään ja momentum katosi. Musemainen loikka stadionsarjaan taitaa jäädä tapahtumatta.

    VastaaPoista